Parlamentul European confirmă că Laura Codruța Kövesi este candidata sa oficială la conducerea Parchetului European

  • 19 Iulie 2019 09:00
Parlamentul European confirmă că Laura Codruța Kövesi este candidata sa oficială la conducerea Parchetului European

Parlamentul European anunță într-un comunicat de presă că Laura Codruța Kovesi are sprijinul ”deplin” pentru conducerea Parchetului European, rămânând oficial candidatul PE.

Noul președinte al parlamentului, David Sassoli, va trimite în această seară o înștiințare oficială Consiliului UE, transmite Europa Liberă.

În comunicat, Sassoli este citat spunând că: "Înainte de întâlnirea Consiliului JAI ce va avea loc la Helsinki, Parlamentul dorește să își reafirme susținerea pentru Laura Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European. Este esențial ca anchetele și urmărirea penală a prezumtivelor infracțiuni împotriva bugetului UE, precum frauda, corupția și evaziunea, să fie posibile cât mai curând.”

Acest mesaj vine după ce la Conferinta președintilor PE s-a decis că, înainte de întâlnirea informală a Consiliului JAI, care va avea loc la Helsinki pe 18-19 iulie, Parlamentul European va transmite un mesaj de reconfirmare a sprijinului pentru Kovesi pentru functia de procuror șef al Parchetului European.

De asemenea, în urmă cu două zile, Dacian Cioloș, liderul grupului parlamentarilor europeni Renew Europe, a anunțat că Franța o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru acest post, în locul lui Jean-François Bohnert, care va conduce parchetul anticorupție francez.

Confirmarea Parlamentului European este importantă și vine în contextul informațiilor că ar trebui să se constituie noi echipe de negociere între PE si Consiliul UE pentru ocuparea acestei funcții.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău