Parlamentul European a anunțat când va avea loc întâlnirea cu ușile închise între Mark Zuckerberg și eurodeputați

  • 17 Mai 2018 16:43
Parlamentul European a anunțat când va avea loc întâlnirea cu ușile închise între Mark Zuckerberg și eurodeputați

Întâlnirea cu ușile închise între directorul executiv și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și eurodeputați pentru a discuta despre utilizarea datelor persoanele a milioane de utilizatori ai rețelei, după scandalul Cambridge Analytica, va avea loc marți, 22 mai, la Bruxelles, a comunicat joi Parlamentul European, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Întâlnirea lui Zuckerberg cu liderii diferitelor grupuri politice din legislativul european, care va începe la ora locală 1745 (15.45), a fost anunțată de miercuri, însă data nu fusese precizată.

În ziua următoare, 23 mai, Mark Zuckerberg se va număra printre cei aproximativ 50 de șefi ai unor companii din domeniile tehnologiei de vârf care vor fi primiți de președintele francez Emmanuel Macron la Palatul Elysee.

Deplasarea lui Zuckerberg în Europa are loc cu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoare, la 25 mai, a Regulamentului european privind protecția datelor (RGPD), care obligă toate companiile de internet să-și adapteze termenii de utilizare pentru europeni.

Contactată de AFP, compania americană a precizat că întâlnirea de la Bruxelles va fi o ocazie de ''a dialoga, a asculta punctele lor de vedere și de a prezenta măsurile'' luate de Facebook ''pentru a proteja mai bine viața privată a oamenilor''.

Mai mulți europarlamentari, precum și comisarul european pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, Vera Jourova, au regretat că întâlnirea va avea loc cu ușile închise.

Președintele Parlamentul European, Antonio Tajani, îl invitase pe Zuckerberg încă din data de 20 martie, după izbucnirea scandalului Cambridge Analytica, să vină să dea explicații în fața eurodeputaților.

Mark Zuckerberg a fost audiat luna trecută timp de 10 ore în Congresul american. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău