Parlamentul European a adoptat două rezoluții: una cu privire la otrăvirea lui Alexei Navalnîi și alta legată de situația din Belarus

  • 17 Septembrie 2020 16:35
Parlamentul European a adoptat două rezoluții: una cu privire la otrăvirea lui Alexei Navalnîi și alta legată de situația din Belarus

Parlamentul European a adoptat joi, cu majoritate de voturi, două rezoluții, una privind otrăvirea lui Aleksei Navalnîi și a două referitoare la situația din Belarus. „Rusia nu mai poate fi considerată partener strategic” este concluzia PE. Forul european condamnă și arestările la protestele din Belarus după „alegerile falsificate din 9 august”, informează news.ro.

„Mesajul transmis prin votul de astăzi este clar. Europa secolului XXI nu va tolera practicile de inspirație stalinistă ale Rusiei lui Putin și ale Belarusului lui Lukașeno”, a precizat europarlamentarul român, Eugen Tomac, joi pe Facebook. 
 
„Întrucât Parlamentul European a ajuns oficial la concluzia că Rusia nu mai poate fi considerată un «partener strategic», aceasta și în contextul politicii sale externe antagoniste, care include intervenții militare și ocuparea ilegală a unor țări terțe, condamnă cu fermitate tentativa de asasinare a lui Alexei Navalnîi și își exprimă deosebita îngrijorare cu privire la utilizarea repetată a unor agenți chimici neurotoxici împotriva cetățenilor ruși;  reamintește că utilizarea armelor chimice în orice circumstanțe constituie o infracțiune condamnabilă în temeiul dreptului internațional, în special în temeiul Convenției privind armele chimice”, se arată în rezoluția PE privind cazul otrăvirii opozantului Alexei Navalnîi.
 
Citiți continuarea pe news.ro.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău