Parlamentul catalan a fost dizolvat în mod oficial

  • 30 Octombrie 2017 18:15
Parlamentul catalan a fost dizolvat în mod oficial

Parlamentul catalan a fost dizolvat în mod oficial luni, iar președinta instituției Carme Forcadell va conduce o comisie parlamentară de tranziție până la alegerile regionale de la 21 decembrie, scrie Agerpres.

Carme Forcadell a anulat o reuniune a conducerii Parlamentului programată de mai de mult în ziua de marți, a declarat luni pentru AP, sub protecția aninimatului, o purtătoare de cuvânt a Legislativului.

Președintele Guvernului spaniol Mariano Rajoy a dispus vineri dizolvarea Parlamentului Cataloniei, în cadrul unor măsuri vizând ieșirea Spaniei din criza politică.

Parlamentari regionali au adoptat vineri o declarație de independență printr-un vot boicotat de opoziție.

Procuratura Generală spaniolă a depus plângere cu privire la „rebeliune”„răzvrătire” și deturnare de fonduri împotriva conducerii Legislativului regional, inclusiv a lui Forcadell, care era deja anchetată cu privire la „nesupunere”, după ce a permis să se organizeze dezbateri și voturi în cadrul eforturilor de secesiune.

Președintele destituit al Guvernului catalan Carles Puigdemont a părăsit Spania către Bruxelles, porivit unor oficiali guvernamentali spanioli, scrie The Independent. El s-ar afla într-un „loc discret și sigur”, potrivit Politico.

Secretarul de stat belgian însărcinat cu Azilul și Imigrația, Theo Francken, a anunțat în weekend că liderul separatist catalan și alți foști membri ai executivului, pot cere azil în Belgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău