Parlamentul britanic va decide astăzi în privința Acordului Brexit, existând riscul ca acesta să nu fie aprobat

  • 15 Ianuarie 2019 08:26
Parlamentul britanic va decide astăzi în privința Acordului Brexit, existând riscul ca acesta să nu fie aprobat

Acordul convenit de Londra și Uniunea Europeană cu privire la ieșirea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din blocul comunitar va fi supus la vot în această seară în parlamentul britanic.

În cazul neaprobării documentului există riscul ca întregul proces al Brexitului să fie cuprins de haos, notează luni Reuters.

Premierul Theresa May a amânat în luna decembrie acest vot, recunoscând că risca să înregistreze o înfrângere, și a încercat să obțină noi garanții de la UE pentru a o ajuta să obțină încrederea parlamentarilor britanici.

Dezbaterea are loc în Camera Comunelor, camera inferioară a parlamentului britanic. Theresa May nu are o majoritate clară în rândul celor 650 de parlamentari, iar Partidul Democratic Unionist nord-irlandez, care de obicei susține guvernul în parlamentul de la Londra, se opune acordului de retragere a Regatului Unit din UE.

Guvernul britanic a declarat anterior că în cazul în care acordul este respins, atunci Regatul Unit va părăsi UE fără un acord pe 29 martie 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău