Parlamentul a votat numirea în funcție a vicepreședinților la CSJ

  • 13 Martie 2021 09:21
Parlamentul a votat numirea în funcție a vicepreședinților la CSJ

Deputații fracțiunii PSRM și ai Platformei „Pentru Moldova” care include și Fracțiunea Partidului „Șor” au votat numirea în funcție a vicepreședinților la Curtea Supremă de Justiție. Este vorba de judecătoarele Tamara Chișca-Doneva și Nadejda Toma. Decizia a fost votată în cadrul ședinței târzii a Parlamentului din 12 martie, transmite IPN.

Tamara Chișca-Doneva va fi numită în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ. Funcția de vicepreședinte al CSJ, președinte al Colegiului penal, urmează să o exercite Nadejda Toma.

Persoanele au fost selectate pe un termen de patru ani, în urma desfășurării concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante la CSJ.

La începutul ședinței de vineri, deputații PAS și ai Platformei DA au solicitat excluderea din ordinea de zi a chestiunii privind examinarea numirii judecătoarei Tamara Chișca-Doneva pe motiv că a fost implicată în hotărârea privind Centrul comercial „Gemeni”, contestată de CEDO, care a prejudciat Republica Moldova de circa 70 de milioane de lei. Solicitarea nu a întrunit numărul necesar de voturi , iar la finele ședinței decizia privind numirea Tamarei Chișca-Doneva a fost adoptată de majoritatea parlamentară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău