Parlamentul a respins candidaturile PD, Andrian Candu și Vladimir Cebotari, la calitatea de membri ai Comisiei de anchetă privind frauda bancară

  • 05 Iulie 2019 12:50
Parlamentul a respins candidaturile PD, Andrian Candu și Vladimir Cebotari, la calitatea de membri ai Comisiei de anchetă privind frauda bancară

Majoritatea parlamentară a respins astăzi proiectul de hotărâre propus de Partidului Democrat de a-i numi reprezentați în Comisia pentru investigarea fraudei bancare pe deputații democrați Andrian Candu și Vladimir Cebotar

Deputatul ACUM Sergiu Litvinenco a spus că cei doi deputați democrați s-ar afla în conflict de interese, pentru că au făcut parte din Guvern în perioada fraudei bancare. El a solicitat ca democrații să propună alte candidaturi.

Democrații au criticat aceste acuzații, dar au anunțat că îi vor înainta la această comisie pe deputații Alexandru Jizdan și Grigore Repeșciuc. Deputatul democrat Sergiu Sârbu a propus ca aceste candidaturi să fie votate astăzi, însă conducerea Parlamentului a cerut un alt proiect de lege.

Președintele Comisei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, a declarat că fiecare candidatură a Partidului Democrat în această comise va fi examinată atent.

„Fiecare candidatură din partea PD va fi examinată foarte atent. Comisia de anchetă activează de trei săptămâni. În cadrul acestei anchete e vizat Adrian Candu, Vlad Plahotniuc și alte persoane din Partidul Democrat. Și din acest aspect, orice persoană din partea Partidului Democrat va fi analizat din prisma conflictului de interese. Noi nu vom vota pe orice reprezentant din partea Partidului Democrat în această comisie”, a spus Slusari. 

Deputatul PD, Adrian Candu a venit și el cu o replică:  „Ar trebui să ne abținem de a face acuzații publice la tribuna Parlamentului. Fiecare fracțiune are dreptul să-și delege reprezentanți în comisii. Prin astfel de declarații, dvs intimidați o altă fracțiune și opoziția parlamentară. Nu este cineva care ne poate acuza sau ne poate fi avocat. Nu dvs. sunteți cel care trebuie să spună dacă eu voi fi supus unor anchete penale”, a precizat Andrian Candu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
5 °C
cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,1 m/s
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
1 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C

Curs oficial BNM 22 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5542 0.0963
USD 17.6060 0.0550
RON 4.0921 0.0206
UAH 0.7257 0.0056
RUB 0.2851 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău