Parlamentul a ratificat, în prima lectură, un contract de împrumut de 30 mil. de euro pentru un proiecte de eficiență energetică

  • 31 Martie 2022 12:21
Parlamentul a ratificat, în prima lectură, un contract de împrumut de 30 mil. de euro pentru un proiecte de eficiență energetică

Parlamentul de la Chișinău ratificat, în prima lectură cu 76 de voturi,  Contractul de finanțare încheiat cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului „Eficiența energetică în Rep. Moldova”, comunică Radio Chișinău.

Valoarea contractului se cifrează la 30 de milioane de euro.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru creșterea eficienței energetice în cadrul instituțiilor publice: spitale, grădinițe, școli și alte instituții din sectorul public.

Lista instituțiilor beneficiare urmează să fie elaborată, a anunțat în plenul Parlamentului, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spânu.

Pe lângă lucrările de eficiență energetică, proiectul prevede și renovarea a 1,1 milioane m.p., dar și alte lucrării. Investițiile se vor recupera în cel mult 15 ani.

Amintim că Parlamentul a ratificat un acord similar pentru un proiect de eficiență energetică încheiat cu BERD. Valoarea totală a proiectului este 75,5 de milioane de euro, inclusiv cele două împrumuturi de la BEI, BERD și componenta de grant.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău