Parlamentul a aprobat și o declarație cu privire la impactul curent și viitor al construcțiilor hidroenergetice de pe fluviul Nistru

  • 12 Februarie 2021 16:39
Parlamentul a aprobat și o declarație cu privire la impactul curent și viitor al construcțiilor hidroenergetice de pe fluviul Nistru

Parlamentul a aprobat și o declarație cu privire la impactul curent și viitor al construcțiilor hidroenergetice de pe fluviul Nistru și neadmiterea unei catastrofe ecologice eminente.

În acest document, deputații își exprimă îngrijorarea față de situația râului Nistru, provocată inclusiv de hidrocentrala construită de Ucraina la Nord de Republica Moldova.

Scăderea drastică a nivelului de apă, schimbarea plantelor caracteristice râurilor în plante caracteristice mlaștinilor, și multe alte probleme care denotă riscul că cetățenii noștri vor rămâne fără sursa de apă potabilă, iar impactul ecologic dezastruos ar putea deveni ireversibil nu numai pentru R. Moldova, dar și pentru Ucraina”, se arată în declarație.

Deputații fac apel către președinta Maia Sandu să-i solicite omologului său de la Kiev să stopeze lucrările de extindere a Complexului Hidroenergetic Nistrean. De asemenea, Guvernul ar urma să întreprindă acțiuni pentru a obține sprijin extern și a nu admite darea în concesiune a unui teritoriu care aparține Republicii Moldova.

Amintim că o centrală hidrologică pe care o construiește Ucraina provoacă îngrijorări la Chișinău, iar experții avertizează că aceasta va afecta grav râul Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău