Parlamentul a aprobat proiectul de hotărâre privind Raportul anual de activitate al „Teleradio-Moldova”. Compania nu mai este „subfinanțată de către guvernare și presată de factorul politic”

  • 25 Aprilie 17:28
Parlamentul a aprobat proiectul de hotărâre privind Raportul anual de activitate al „Teleradio-Moldova”. Compania nu mai este „subfinanțată de către guvernare și presată de factorul politic”

Parlamentul a aprobat astăzi, 25 aprilie, proiectul de hotărâre cu privire la Raportul anual de activitate al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2023 și Raportul privind executarea bugetului furnizorului public național de servicii media pentru anul 2023, transmite Radio Chișinău.

Directorul general al Companiei, Vlad Țurcanu, a declarat că Teleradio-Moldova este în proces de dezvoltare și că aceasta nu mai este ignorată și subfinanțată de către guvernare și presată de factorul politic.

El a subliniat câteva dintre realizările furnizorului public de servicii media din anul 2023.

Anul trecut am avut câteva proiecte care au fost de importanță națională - Eurovision, Moldova Europeană, Summitul Comunității Politice. Compania Teleradio-Moldova și-a întărit poziția de frunte în spațiul audiovizual al Rep. Moldova printr-o serie de produse tv și radio care au avut un impact social. La fel, am efectuat o operațiune care înseamnă evaluarea angajaților din instituție. Avem 650 de angajați, care au trecut printr-un filtru de evaluare. O acțiune care nu s-a întâmplat niciodată. În luna noiembrie, am dat note de la 1-5 fiecărui angajat, pentru a ști câtă competență există. A trebuit să știm cum folosim resursele suplimentare pentru a majora salariile, în funcție de mediile notelor, am făcut majorări de salarii. A trebuit să avem un temei de majorare a salariilor. Competențele sunt diferite”, a subliniat directorul general al Teleradio-Moldova.

De asemenea, potrivit lui Vlad Țurcanu, în 2023, a fost pus în funcțiune un sistem informațional de management al conținutului, astfel că materialele scrise, audio și video „nu se mai depun pe un suport de hârtie”, ci pe o platformă internă, pentru a asigura o circulație mai facilă a informației.

Din evaluările pe care le-am avut, au fost 7 sau 8 negative, dintre care două le-am dat eu…Începând cu 2023, a prins contur camera de știri integrată. Încercăm să facem tranziția digitală pentru a-și asigura un viitor. Auditorul nostru este destul de îmbătrânit. Un alt proiect asupra căruia ne-am concentrat a fost viitorul sediu al instituției. Este la stadiul – soluții arhitecturale. Șapte companii și-au depus proiectele, urmând ca pe 2 mai să alegem un aplicant cu o soluție arhitecturală”, a precizat Vlad Țurcanu.

Opoziția a criticat activitatea Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova”, sugerând că este subordonată politic.

 „TRM s-a transformat într-o televiziune de partid a PAS-ului…cineva participă acolo de câte 15 ori, iar cineva deloc…Haideți să nu facem propagandă, cuiva îi oferim cuvântul, iar altcuiva nu-i oferim”, a declarat deputatul blocului comunist-socialist, Vladimir Odnostalco.

La rândul său, deputatul PAS, Mihai Druță, a avut cuvinte de laudă pentru TRM.

 „Este un raport bun, precum și televiziunea noastră se manifestă prin bunătate, omenie… spre deosebire de alte televiziuni, care vor să capete audiență prin știri negre”, a spus Mihai Druță.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău