Parlamentul a aprobat astăzi o declarație care are drept scop anunțat asigurarea unui consens național în contextul luptei cu pandemia

  • 12 Martie 2021 15:28
Parlamentul a aprobat astăzi o declarație care are drept scop anunțat asigurarea unui consens național în contextul luptei cu pandemia

Parlamentul a aprobat astăzi o declarație care are drept scop anunțat asigurarea unui consens național în contextul luptei cu pandemia de Covid-19, în care se propune un „armistițiu tuturor disputelor politice”, după cum se arată în text.

Inițiativa a fost lansată de Grupul Pro Moldova, iar deputații, potrivit textului declarației, se angajează să acționeze împreună  pentru a identifica și promova soluții pentru imunizarea a 70% din populație în următoarele 12 luni, deblocarea asistenței externe, etc.

Declarația mai menționează că președintele țării trebuie să respecte prevederile Constituției și, la propunerea socialiștilor, este invitat să participe la consultări pentru desemnarea unui candidat a funcția de premier.

Constatând necesitatea unui consens național pe durata crizei pandemice, declarăm armistițiu tuturor disputelor politice și ne angajăm că îndreptăm toate eforturile și capacitățile noastre pentru diminuarea efectelor catastrofale ale pandemiei prin asigurarea unei guvernări responsabile a țării”, se arată la finalul declarației, care este una politică și nu are putere juridică.

Proiectul declarației a provocat dezbateri în parlament, unii deputați considerând că acesta nu va ajuta cu nimic la îmbunătățirea situației și că denaturează realitățile din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău