Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative în luna iunie

  • 01 Iulie 18:42
Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative în luna iunie

Parlamentul a adoptat 29 de inițiative legislative în cadrul ședințelor plenare din luna iunie. În aceeași perioadă, în procedură legislativă au intrat 33 de acte normative.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, din totalul celor 29 de acte votate în lectura a doua de Parlament - 19 sunt proiecte de lege și 10 hotărâri.

Deputații au mai votat în prima lectură 17 proiecte de acte, dintre care trei au avut ca scop armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene. Printre documentele adoptate se regăsesc acte care reglementează compensații și indemnizații majorate pentru tinerii specialiști în medicină și farmacie, eficientizarea activității parcurilor industriale, simplificarea procedurii de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar, încurajarea agenților economici să doneze alimente organizațiilor caritabile și băncilor de alimente pentru a ajuta persoanele vulnerabile și a preveni risipa alimentară.

Parlamentul a mai aprobat atragerea asistenței financiare acordate de către Fondul Monetar Internațional țării noastre prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. De asemenea, a fost numit un nou membru al Comisiei Electorale Centrale și un nou Secretar general al Parlamentului.

Tot pe parcursul lunii iunie, comisiile parlamentare permanente s-au întrunit în 40 de ședințe, în cadrul cărora au aprobat 41 de rapoarte și 66 de avize.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
20,52
Câțiva nori
Umiditate:88 %
Vint:4,63 m/s
Thu
20
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău