Parlamentarii canadieni, obligați să se vaccineze antiCovid

  • 20 Octombrie 2021 10:15
Parlamentarii canadieni, obligați să se vaccineze antiCovid

Parlamentarii canadieni sunt obligați să se vaccineze antiCOVID-19 pentru a putea avea acces în Camera Comunelor începând cu sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat marți seara președintele forului, Anthony Rota, transmite miercuri AFP citată de Agerpres.

„Începând de luni, 22 noiembrie 2021, toată lumea trebuie să fie complet vaccinată împotriva COVID-19 pentru a putea intra în incinta Camerei Comunelor", a anunțat Anthony Rota într-un comunicat.

Această măsură obligatorie se va aplica membrilor Parlamentului și personalului acestora, dar și angajaților birourilor, jurnaliștilor, contractanților și consultanților.

Directiva a fost anunțată la aproximativ o lună după desfășurarea unei campanii electorale în timpul căreia vaccinarea obligatorie a candidaților a fost deseori adusă în discuție.

Premierul Justin Trudeau, care a anunțat săptămâna trecută că își va prezenta membrii cabinetului pe 26 octombrie și că activitățile parlamentare vor fi reluate pe 22 noiembrie, s-a exprimat în favoarea vaccinării obligatorii pentru candidații liberali.

Alte partide politice i-au urmat exemplul, dar liderul Partidului Conservator, Erin O'Toole, nu a făcut din vaccinare un criteriu de selecție a candidaților și a refuzat să spună câți dintre aceștia sunt vaccinați. La alegerile din 20 septembrie, partidul său a câștigat 119 din cele 338 de mandate din Camera Comunelor.

În anunțul făcut de Anthony Rota se precizează că persoanele care nu se pot vaccina anti-COVID-19 din motive medicale vor avea alternativa de a prezenta un rezultat negativ recent la un test antigenic rapid.

Parlamentul canadian rămâne închis pentru vizitatori, iar obligația de a purta mască a fost prelungită până în ianuarie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău