Paritatea de gen cerută de Ursula von der Leyen în noua Comisie Europeană nu va fi respectată

  • 02 Septembrie 14:46
Paritatea de gen cerută de Ursula von der Leyen în noua Comisie Europeană nu va fi respectată

Noua Comisie Europeană, care va fi continua să fie prezidată de Ursula von der Leyen, nu va obține paritatea de gen, deoarece majoritatea statelor membre au propus doar bărbați pentru posturile de comisari, în pofida faptului că politiciana germană ceruse ca fiecare capitală europeană să propună o femeie și un bărbat, transmite Agerpres.

Distribuția portofoliilor, care înregistrează un echilibru de aproape 50% în actualul executiv european - cu 13 femei și 14 bărbați în configurația actuală -, va presupune o echipă cu aproximativ de două ori mai mulți bărbați decât femei pentru următorii cinci ani.

În echipa de 27 de înalți funcționari care vor forma Colegiul comisarilor, câte un portofoliu de comisar pentru fiecare țară membră a UE, ar putea în continuare să se înregistreze schimbări, pentru că însăși Von der Leyen poate respinge candidați.

În ciuda lipsei de chipuri feminine de pe listă, unele dintre cele mai importante posturi vor fi ocupate de femei, începând cu cea de președintă a Comisiei Europene și continuând cu înalta reprezentantă pentru politica externă a UE, fosta șefă de guvern din Estonia, liberala Kaja Kallas.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău