Paris - Vânzare record pentru o clădire de pe Champs-Elysee, achiziționată cu 613 milioane de euro

  • 03 Octombrie 2019 16:58
Paris - Vânzare record pentru o clădire de pe Champs-Elysee, achiziționată cu 613 milioane de euro

Compania franceză de asigurări Groupama a anunțat joi vânzarea cu 613 milioane de euro a imobilului său de la numărul 79 de pe Champs-Elysees, o sumă record pentru un edificiu situat pe celebrul bulevard parizian, informează AFP, preluat de Agerpres.

Clădirea a fost cumpărată de fondul suveran norvegian Norges Bank Investment Management.

Imobilul va găzdui sediul companiei de echipamente sportive Nike, unde vor fi regrupate echipele europene și franceze, dar și un spațiu comercial de 4.300 de metri pătrați.

Suma acestei tranzacții reprezintă un record pentru bulevardul parizian, depășind pragul de 600 de milioane de dolari, înregistrat cu ocazia vânzării clădirii de la numărul 114 de pe Champs-Elysees, devenită un magazin al companiei Apple, potrivit unui comunicat al cabinetului de consultanță în comunicare Evidence.

Prețul atins pe metru pătrat a fost de aproape 80.000 de euro pentru o suprafață utilă a clădirii estimată la 7.700 de metri pătrați.

"Situația strategică" a locului, poziționat "într-un unghi foarte vizibil pe segmentul cel mai bine valorificat de pe bulevardul cel mai vizitat din Europa (100 de milioane de vizitatori pe an)", justifică acest preț uriaș de vânzare, a transmis compania Groupama într-un comunicat.

După o renovare a clădirii, inclusă în patrimoniul istoric, ce a necesitat cinci ani pentru a fi finalizată, compania americană Nike își va deschide în acest imobil cea de-a treia "House of Innovation", după cele din Shanghai și New York.

Acest proiect de revalorizare imobiliară s-a înscris în programul Champs-Elysees 2024, anul în care Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de vară.

Groupama a subliniat că suma obținută din această vânzare va fi reinvestită "pentru a constitui plusvaloarea și randamentele" viitoare ale acționarilor săi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău