Paris | Statul Islamic revendică atacul cu cuțit soldat cu doi morți

  • 23 August 2018 13:15
Paris | Statul Islamic revendică atacul cu cuțit soldat cu doi morți

Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat atacul cu cuțit comis joi în orașul Trappes, o suburbie a Parisului, soldat cu doi morți și un rănit grav, afirmând că unul dintre membrii săi a comis atacul, însă nu a furnizat nicio dovadă în acest sens, relatează Reuters și AFP.

Într-un comunicat postat de agenția sa de propagandă Amaq, gruparea jihadistă a afirmat că atacatorul 'este un luptător al Statului Islamic'.

Autoritățile franceze au anunțat că două persoane au fost ucise și o alta a fost rănită grav în atacul de la Trappes. Potrivit unei surse din Ministerul de Interne francez, cele două persoane ucise sunt mama și sora atacatorului.

Autorul atacului a fost împușcat mortal de poliție. 

'Operațiunea poliției s-a încheiat... persoana a fost neutralizată și este moartă', a anunțat prefectura locală pe Twitter.

Postul de televiziune BFM TV a afirmat că bărbatul a strigat 'Allahu akbar', însă poliția nu a putut confirma această informație și încearcă să determine dacă acest atac a avut caracter terorist.

'Motivul atacului nu este cunoscut și au loc cercetări', a spus o sursă din cadrul poliției. 

Potrivit unei surse din cadrul poliției antiteroriste, circa 50 de persoane care au trecut prin 'filiera Trappes' au plecat să lupte în Irak și Siria.

Guvernul a plasat acest oraș de 30.000 de locuitori de la periferia Parisului pe o listă cu 30 de zone care necesită mijloace și personal suplimentar ale poliției.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău