Părinții plătesc mii de dolari pentru ca odraslele lor să petreacă 6 săptămâni fără mobile, muncind pământul

  • 26 Mai 2018 12:04
Părinții plătesc mii de dolari pentru ca odraslele lor să petreacă 6 săptămâni fără mobile, muncind pământul

Campusul școlii Midland este situat în Los Olivos, SUA și aici studenții taie lemn și au grijă de animale între orele de istorie și matematică, scrie Business Insider.

Cei 90 de elevi nu se uită niciodată la telefoanele mobile timp de șase săptămâni. Ideea pentru o astfel de școală a venit de la fondatorul Paul Squibb care este de părere că elevii trebuie să aprecieze astfel de lucruri. Școala nu are angajați pentru curățenie și mentenanță deoarece fiecare elev are propriul job: spălă geamurile, mătură și culege legume din ferma de 10 acri de lângă școală, potrivit MEDIAFAX.

Dacă un elev nu-și respectă sarcina atunci colegii lui se supără. "De exemplu, dacă ai sarcina să bagi lemne pe foc pentru a încălzi apa, dar nu o faci, atunci nimeni nu se poate spăla cu apă caldă".

Pentru că elevii să studieze aici părinții trebuie să plătească o taxă de 55.300 de dolari pe an și cam 40% din studenți o achită, restul beneficiind de o bursă de 32.000 de dolari. Potrivit Business Insider, mulți dintre elevii Midland ajung la universități precum Stanford și Harvard și mulți consideră că experiența rustică de la școală îi schimbă.

Trecerea la o viață fără telefoane mobile poate părea ciudată în lumea tehnologizată din prezent. Mai mulți studenți au spus că este dificil la început să renunțe la telefoane, dar, într-un final, spun că se bucură că pot trăi și fără smartphone-uri. "Credeam că toți am devenit niște zombii cu capul în telefoane mobile. Eu mă bucur că nu am avut telefonul mobil", spune Jade Feldsher, o elevă de 16 ani.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău