Părinții „milionari” ai procurorului Popov (anticoruptie.md)

  • 03 Iunie 2020 13:57
Părinții „milionari” ai procurorului Popov (anticoruptie.md)

Adjunctul procurorului general, Ruslan Popov, i-a împrumutat tatălui său, Alexandru Popov, un pensionar în vârstă de peste 70 de ani din satul Mileștii Mici, raionul Ialoveni, un milion 50 de mii de lei. În 2015, părintele procurorului a înregistrat pe numele său o gospodărie țărănească. Tot atunci a procurat zeci de hectare de teren arabil, pe care au fost plantate livezi, scrie anticoruptie.md

Totodată, întreprinderea pensionarului este în proces de finalizare a unui frigider pentru păstrarea fructelor, costul căruia, estimat de experți în construcții, ar fi de cel puțin un milion de euro. Oamenii din sat susțin că Alexandru Popov nu a avut anterior afaceri. El a fost un simplu muncitor și a dus un trai modest. În satul Mileștii-Mici orice localnic îți spune că livezile și frigiderul îi aparțin de fapt procurorului Ruslan Popov. Omul legii neagă că ar avea vreo atribuție la afacere și frigider și a acționat în judecată Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova.

Cum procurorul plin de datorii l-a făcut dator pe tatăl său

Ruslan Popov susține în declarația de avere și interese personale că i-a împrumutat tatălui său 1.050.000 de lei în 2019, fără dobândă, pe un termen de 20 de ani. Astfel, până când va atinge vârsta de 90 de ani, Alexandru Popov va trebui să-i întoarcă datoria fiului său, care atunci va avea 64 de ani.

Ruslan Popov susține că banii pe care i-a împrumutat părintelui i-a obținut în urma vinderii apartamentului de pe strada Melestiu din Chișinău. În aceeași declarație omul legii indică că a vândut apartamentul de 122,8 metri pătrați cu 850 de mii de lei la data de 14 februarie 2020.

Imobilul a ajuns în posesia procurorului în 2011, în baza unui contract de investiții și se află într-un bloc construit pentru procurori, pe strada Melestiu, în apropierea parcului Valea Trandafirilor din Chișinău. Procurorii au avut posibilitatea să procure locuințele la prețul de 300 de euro pentru un metru pătrat. Astfel, Ruslan Popov ar fi achitat pentru acest apartament 36.840 de euro. În declarația de avere și interese personale, imobilul a fost raportat la prețul de 52.752 de euro, fără a fi indicate și cele două locuri pentru parcare. O perioadă, locuința s-a aflat în proprietatea tatălui procurorului, Alexandru Popov, printr-un contract de cesiune.

Mai multe detalii pe anticoruptie.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău