Parcul Valea Morilor va fi monitorizat de 16 camere de supraveghere

  • 04 Ianuarie 2017 15:12
Parcul Valea Morilor va fi monitorizat de 16 camere de supraveghere

Parcul Valea Morilor este monitorizat, începând de miercuri, 4 ianuarie, de 16 camere de supraveghere.

Două dintre aceste camere sunt mobile, fapt ce va permite să fie supravegheate și locurile mai puțin accesibile din parc. În acest mod, autoritățile își propun să asigure securitatea celor care se odihnesc în parc, a declarat viceprimarul Capitalei, Nistor Grozavu.

„Este necesar de a asigura securitatea cetățenilor, atât pe timp de zi, cât și în perioada nocturnă. Al doilea motiv sunt acele acte de vandalism care nu sunt unice în această zonă, de mai multe ori au fost aruncate și băncile în lac. Sperăm că va fi o ordine mai mare în această zonă”.

Camerele de supraveghere vor funcționa atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.  Acestea vor transmite imagini de la toate pistele din jurul lacului, de la Scara Cascadelor, cât și de la toate intrările în parcul.  Pentru cumpărarea și instalarea camerelor, autoritățile Capitalei au cheltuit circa 480 de mii de lei.

Totodată, municipalitatea își propune să instaleze camere de supraveghere și în alte parcuri din Chișinău, printre care Parcul din sectorul Râșcani, La izvor, Valea Trandafirilor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău