Parcul Național Aberdare din Kenya, cuprins de flăcări

  • 07 Februarie 2022 16:56
Parcul Național Aberdare din Kenya, cuprins de flăcări

Pompierii, serviciile de salvare și voluntari acționau luni pentru a stinge un incendiu care face ravagii de sâmbătă în Parcul Național Aberdare din Kenya, situat la circa o sută de kilometri nord de capitala Nairobi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Treizeci și cinci de pompieri cu experiență au fost trimiși cu elicopterul la locul incendiului", a afirmat luni Rhino Ark, o organizație pentru protecția mediului, pe Twitter.

"Pompierii fac o treabă extraordinară. Deocamdată, totul decurge bine, ei încearcă să controleze flăcările, însă lucrurile nu s-au încheiat", a declarat Adam Mwangi, un responsabil la Rhino Ark.

"Este un incendiu cauzat de activități umane", a adăugat acesta, fără a se pronunța dacă incendiul a fost declanșat intenționat.

Autoritățile nu au oferit nicio estimare cu privire la suprafața afectată de incendiu.

Parcul, situat în Munții Aberdare, este cunoscut ca fiind locul în care s-a aflat Elisabeta a II-a în februarie 1952, când a aflat de moartea tătălui ei și de succesiunea sa la tronul Marii Britanii.

În vârstă de 25 de ani, ea a petrecut noaptea alături de soțul ei, prințul Philip, la Treetops, un pavilion de observare a vieții sălbatice, aflat în vârful unui smochin uriaș.

Kenya era pe atunci o colonie britanică. Aberdare este al treilea lanț muntos ca mărime din țară, cu un vârf care ajunge la peste 4.000 de metri înălțime. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău