Parastasul de 40 de zile al regelui Mihai I, la Curtea de Argeș

  • 09 Ianuarie 2018 00:15
Parastasul de 40 de zile al regelui Mihai I, la Curtea de Argeș

Familia regală va lua parte, sâmbătă, 13 ianuarie, la ora 12,00, la parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veșnice a regelui Mihai I al României, informează luni site-ul romaniaregla.ro.

Slujba va fi oficiată de arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului și va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală și Regală de la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Ulterior, va fi rostită o rugăciune la mormântul regelui Mihai, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale și Regale, precizează sursa citată.

Arhiepiscopul va fi însoțit de un sobor de preoți de la Mănăstirea Curtea de Argeș și din eparhie, având în frunte pe starețul mănăstirii, părintele Caliopie.

Vor lua parte la slujbă maici de la Mănăstirea Pasărea și de la Mănăstirea Țigănești.

Potrivit sursei citate, toți cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt bineveniți, la rugăciunea de la mormânt având acces doar familia regală.

Regele Mihai a murit pe 5 decembrie 2017, la reședința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani, pe 16 decembrie fiind înmormântat în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală din Curtea de Argeș.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău