Paradisul exotic care îi plătește pe turiști ca să plece

  • 24 Aprilie 2020 12:35
Paradisul exotic care îi plătește pe turiști ca să plece

Autoritățile din Hawaii, o destinație turistică foarte populară, va plăti turiștii pentru a părăsi insula, în contextul pandemiei de coronavirus, dacă aceștia refuză să rămână în carantină pentru 14 zile, scrie CNN,citat de digi24.

Guvernatorul statului american a declarat că autoritățile beneficiază de un buget de 25.000 de dolari pentru costurile de repatriere, plătind biletele de avion ale turiștilor care nu-și permit acest lucru.

"Această măsură va ajuta foarte mult forțele de ordine să asigure impunerea cu succes a măsurilor noastre de urgență, la nivel național", a declarat procurorul general din Hawaii, Clare Connors. Până în prezent, 19 persoane au fost deja trimise pe aeroporturile de origine, de la instalarea stării de urgență.

Președintele Biroului de Turism din Hawaii, John Monahan, a făcut un apel către mai multe publicații, cerându-le să nu mai promoveze sejururile pe insulă.

"Este responsabilitatea noastră să protejăm turiștii și localnicii, deopotrivă", a transmis Monahan într-o scrisoare trimisă presei. "Prin urmare, solicităm ca orice material despre Hawaii să descurajeze cu fermitate excursiile pe insulă până la noi recomandări din partea autorităților".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău