Papa în România | Un ceas simbolic și un album despre Biserica Romano-Catolică din România, oferite de premier Suveranului Pontif

  • 31 Mai 2019 15:24
Papa în România | Un ceas simbolic și un album despre Biserica Romano-Catolică din România, oferite de premier Suveranului Pontif

Un ceas simbolic și un album despre Biserica Romano-Catolică din România sunt cadourile oferite vineri de premierul Viorica Dăncilă Sanctității Sale Papa Francisc, cu prilejul audienței private.

Potrivit informațiilor furnizate de Guvern, ceasul este făcut de un român, pe cadran fiind reprezentat Sfântul Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă a marelui pictor Giotto. Pe cadran sunt trei elemente simbolice: o rocă din Argentina (rodocosit) pentru că Suveranul Pontif este de origine argentinian, o rocă vulcanică din Etna și o fărâmă de pământ românesc. De asemenea, pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului, se află o bucată de malachit (o rocă albastră ce se presupune că a fost folosită la realizarea 'albastrului de Voroneț'). Cureaua care accesorizează ceasul este din piele de vițel, lucrată manual tot de un român, simplă, maron închis, culoare ce se apropie foarte mult de veșmântul purtat de călugării franciscani.

Celălalt cadou oferit de premier Suveranului Pontif este 'Albumul Biserica Româno-Catolică din România: istorie, spiritualitate și patrimoniu', apărut la Editura PAIDEIA cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte.

Într-un mesaj pe Twitter, premierul Dăncilă a punctat că pelerinajul alături de Sanctitatea Sa este 'o nemărginită bucurie și un prilej de reflecție asupra valorilor care ne unesc'. 'Mă alătur cu toată convingerea chemării Sanctității Sale @Pontifex 'Să mergem împreună', cu inima deschisă întru unitate, solidaritate și credință', a scris Viorica Dăncilă pe Twitter.

Vineri după-amiaza, prim-ministrul Viorica Dăncilă va participa la ceremonia de la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Națională), precum și la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala catolică 'Sfântul Iosif'.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1,5 m/s
Mon
12
Tue
10
Wed
13
Thu
15
Fri
17

Curs oficial BNM 31 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău