Papa Francisc va vizita Ungaria la sfârșitul lui aprilie. Este prevăzută și o întâlnire cu premierul Viktor Orban

  • 27 Februarie 2023 14:23
Papa Francisc va vizita Ungaria la sfârșitul lui aprilie. Este prevăzută și o întâlnire cu premierul Viktor Orban

Papa Francisc va efectua o vizită apostolică în Ungaria în perioada 28-30 aprilie, în cursul căreia urmează să aibă o întrevedere și cu premierul ungar Viktor Orban, a anunțat luni Vaticanul, transmit Agerpres.

„Acceptând invitația autorităților civile și ecleziastice, sanctitatea sa va efectua o călătorie apostolică în Ungaria din 28 până pe 30 aprilie 2023, vizitând orașul Budapesta", a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun Matteo Bruni.

Suveranul Pontif va petrece toate cele trei zile ale vizitei în capitala ungară, potrivit programului făcut public de Vatican.

Papa Francisc se va întâlni la Budapesta cu lideri politici, diplomați, preoți, călugărițe, intelectuali, precum și cu săraci și refugiați. Întâlnirea cu Viktor Orban, a cărui politică antimigranți nu o împărtășește, este prevăzută pentru 28 aprilie.

În această a 41-a deplasare internațională de când a fost ales, în 2013, papa argentinian, în vârstă de 86 de ani - care a făcut o scurtă escală în capitala ungară în 2021, în drum spre Slovacia - va oficia de asemenea o slujbă în aer liber în piața Kossuth Lajos duminică, 30 aprilie, înainte de a reveni la Roma.

În cele șapte ore petrecute la Budapesta în septembrie 2021, care nu au reprezentat o vizită de stat, Papa Francisc a prezidat o slujbă, s-a întâlnit cu Orban și i-a îndemnat pe unguri să fie "deschiși" față de întreaga lume.

Câteva luni mai târziu, în aprilie 2022, el l-a primit pentru prima dată pe Viktor Orban la Vatican și, în cursul unei audiențe private, i-a transmis acestuia recunoștința pentru protecția oferită de Ungaria refugiaților de război din Ucraina.

Potrivit celor mai recente statistici datate din 24 februarie a.c., 34.248 de ucraineni au obținut până acum statutul de refugiat în Ungaria. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău