Papa Francisc va rosti rugăciunea de duminică din camera sa de spital

  • 09 Iulie 2021 16:20
Papa Francisc va rosti rugăciunea de duminică din camera sa de spital

Papa Francisc, care a fost operat la colon, va rosti duminică tradiționala rugăciune "Angelus" din camera lui de spital, nu de la o fereastră a Palatului Apostolic din Piața Sf. Petru, a anunțat vineri purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, potrivit AFP, scrie AGERPRES.

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, care nu mai are febră, s-a plimbat pe holurile Spitalului Gemelli din Roma și și-a reluat activitatea, în alternanță cu momente de lectură, se arată în comunicatul publicat de Vatican.

Papa a fost operat duminica trecută.

Suveranul pontif a oficiat, totodată, slujba de vineri în capela rezervei sale private, în prezența persoanelor care îl ajută pe durata spitalizării. Papa Francisc se află în aceeași rezervă de la etajul al zecelea al Spitalului Gemelli pe care a folosit-o și papa Ioan Paul al II-lea, operat de mai multe ori în acest spital, inclusiv după o tentativă de asasinat în 1981 și din cauza unei tumori la colon în 1992.

Rezerva, supranumită Vatican III din cauza numeroaselor internări ale lui Ioan Paul al II-lea, ale cărui reședințe oficiale erau Vatican și Castelul Gandolfo, dispune și de un mic salon echipat cu un altar.

Ioan Paul al II-lea a rostit în acest loc rugăciunea "Angelus" pe 26 iulie 1992 și a venit să salute credincioșii de la fereastra rezervei sale. Sfântul Scaun nu a precizat dacă Papa Francisc va saluta și el mulțimea duminică de la fereastra rezervei.

După intervenția chirurgicală de duminica trecută, programată pentru a trata o stenoză diverticulară a colonului, papa Francisc ar trebui să rămână internat timp de "aproximativ o săptămână, dacă nu apar complicații", a precizat luni biroul de presă de la Vatican. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău