Papa Francisc va petrece cinci ore în mijlocul pelerinilor din România care vor fi prezenți la Șumuleu-Ciuc, pe 1 iunie

  • 08 Februarie 2019 14:52
Papa Francisc va petrece cinci ore în mijlocul pelerinilor din România care vor fi prezenți la Șumuleu-Ciuc, pe 1 iunie

Papa Francisc va petrece cinci ore în mijlocul pelerinilor care vor fi prezenți la Șumuleu-Ciuc în data de 1 iunie, iar conducătorii tuturor bisericilor din Transilvania vor fi invitați la eveniment, au anunțat vineri, la Miercurea Ciuc, reprezentanții comisiei de organizare ai Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia.

„Detaliile programului nu putem comunica, până când Sfântul Scaun nu va anunța programul final al vizitei, dar putem afirma faptul că Papa Francisc, cu ajutorul lui Dumnezeu, în 1 iunie, va fi în Șumuleu Ciuc și va petrece aproximativ cinci ore în mijlocul pelerinilor prezenți. (...) În presă a apărut că unii conducători ai cultelor nu au primit invitații la acest eveniment. Dorim să subliniem că vom invita conducătorii tuturor cultelor din Transilvania, dar această invitație poate fi efectuată doar după comunicarea programului oficial și final', a declarat dr Bodó Márta, într-o conferință de presă organizată la sediul Consiliului Județean Harghita.

Aceasta a precizat că se fac pregătiri intense, mai multe comisii lucrând pentru pregătirea optimă a vizitei Sanctității Sale.

'Cu mare bucurie am primit comunicatul din partea Sfântului Scaun despre vizita apostolică a Sfântului Părinte, Papa Francisc, și vestea că va vizita și Șumuleu Ciuc, cel mai vestit loc de pelerinaj marian nu numai în secuime, ci și în întreaga regiune. Această știre a demarat niște pregătiri intense. ÎPS dr. Jakubinyi György, arhiepiscopul romano-catolic de Alba Iulia a înființat cele trei comisii: o comisie de logistică, o comisie liturgică și o comisie mass-media. Aceste comisii se pregătesc, lucrează ca vizita papală să decurgă în mod mulțumitor pentru toată lumea', a mai precizat dr Bodó Márta.

La rândul său, prof. dr. Oláh Árpád, canonic, director de departament la Facultatea de Teologie Romano-catolică din Alba Iulia, a vorbit despre însemnătatea vizitei papale și despre mesajul de unitate transmis de aceasta.

'Eu cred că vizitele papale și, din fericire, este a doua vizită a unui suveran pontif în țara noastră, de fiecare dată au un impact pozitiv asupra creștinilor, în general. În sensul că creștinii catolici, ortodocși sau de alte confesiuni înțeleg mai bine că ar trebui să fie uniți, ar trebui să mergem împreună, cum este logo-ul acestei vizite. (...) Cred că logo-ul este foarte potrivit pontificatului Sfântului Părinte Francisc. Să mergem împreună, asta înseamnă ca noi, catolicii, să mergem împreună, să fim uniți și toți creștinii să încercăm să fim uniți, dacă nu în totalitate, în credință și în fiecare amănunt, dar în slujba societății trebuie să mergem împreună', a afirmat prof. dr. Oláh Árpád.

Papa Francisc va întreprinde o vizită în România în perioada 31 mai-2 iunie și urmează să viziteze orașele București, Iași și Blaj și sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:5,1 m/s
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
14
Mon
12

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău