Papa Francisc, un critic al telefoanelor mobile, s-a întâlnit cu șeful Apple într-o audiență privată

  • 03 Octombrie 2022 17:05
Papa Francisc, un critic al telefoanelor mobile, s-a întâlnit cu șeful Apple într-o audiență privată

Papa Francisc, care a declarat adesea că oamenii ar trebui să limiteze utilizarea telefoanelor mobile și să prefere comunicarea personală, l-a primit luni în audiență privată pe Tim Cook, directorul general al companiei Apple, relatează Reuters.

Cook, șeful companiei de tehnologie al cărui telefon iPhone a revoluționat comunicarea personală, se afla pe lista de audiențe a papei Francisc. Vaticanul nu a dezvăluit ce s-a discutat în timpul conversației private.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, are o relație "complexă" cu telefoanele mobile. Anul trecut el a întrerupt audiența generală când un consilier i-a dat un telefon mobil și a primit un apel urgent de la un înalt oficial al Vaticanului.

Adesea, răbdător, el le permite credincioșilor să facă selfie-uri cu el.

Însă, de asemenea, el a avertizat cu regularitate oamenii să nu devină sclavii telefoanelor mobile și a altor forme de tehnologie.

"Eliberați-vă de dependența de telefoanele mobile", le-a spus el unor tineri în 2019. "Când devii sclavul telefonului tău mobil, îți pierzi libertatea", a spus papa Francisc.

Cu alte ocazii, el a afirmat că este trist că oamenii folosesc telefonul mobil în timp ce se află la masă sau asistă la Liturghie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău