Papa Francisc ''siderat'' de violențele de la Washington

  • 10 Ianuarie 2021 10:30
Papa Francisc ''siderat'' de violențele de la Washington

Papa Francisc s-a declarat "siderat" de violențele care au avut loc miercuri la Capitoliul din Washington, potrivit unui interviu acordat postul italian de televiziune Canale 5, notează AFP, citat de Agerpres.

"Am fost siderat pentru că este vorba despre un popor atât de disciplinat în democrație", a afirmat el în acest interviu care urmează să fie transmis duminică seară și din care au fost difuzate câteva fragmente sâmbătă.

Chiar și "în mediile cele mai evoluate există mereu ceva în neregulă", sunt indivizi care "merg pe un drum împotriva comunității, împotriva democrației, împotriva binelui comun", a spus suveranul pontif.

"Această mișcare trebuie să fie condamnată", a continuat papa Francisc, adăugând că "este nevoie să înțelegem bine pentru ca acest lucru să nu se repete și să învățăm din lecțiile istoriei".

Drapelele au fost coborâte în bernă la Capitoliu după decesul unui polițist rănit în confruntările cu manifestanți pro-Trump, ridicând bilanțul violențelor de miercuri la cinci morți. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău