Papa Francisc și-a început călătoria apostolică de patru zile în Ungaria și Slovacia

  • 12 Septembrie 2021 11:39
Papa Francisc și-a început călătoria apostolică de patru zile în Ungaria și Slovacia

Papa Francisc a ajuns duminică la Budapesta, unde va oficia sfânta liturghie solemnă de încheiere a celui de-al 52-lea Congres euharistic internațional, organizată în Piața Eroilor din Budapesta, și se va întâlni cu liderii politici ai acestei țări centro-europene, pentru a-și continua apoi vizita de trei zile în Slovacia, relatează EFE, citat de AGERPRES.

Așa cum a anunțat Vaticanul, nu este vorba de un voiaj oficial, ci de "o călătorie spirituală", prilejuită de încheierea Congresului Euharistic Internațional care se desfășoară în capitala ungară.

Papa a ajuns la Budapesta la 5:45 GMT și urmează să se întâlnească la Muzeul de Belle Arte cu președintele ungar, János Áder, și cu premierul țării, Viktor Orbán. La întrevederi va fi prezent și secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.

După întâlnirea de jumătate de oră, papa se va reuni cu episcopii catolici și cu reprezentanții celorlalte Biserici și ai comunităților ebraice din Ungaria.

La ora 9:30 GMT este prevăzut ca papa Francisc să oficieze sfânta liturghie în Piața Eroilor în fața unei mulțumi care ar putea reuni 100.000 de persoane.

După liturghie și rugăciunea Angelus, papa se va îndrepta spre aeroportul din Budapesta unde, după o scurtă ceremonie de plecare, își va continua vizita la Bratislava.

Este vorba de prima călătorie a papei, după operația sa de colon din iulie, iar prima zi va fi deosebit de încărcată, cu aproape 13 ore fără odihnă, și una dintre cele mai lungi ale turneului său internațional.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău