Papa Francisc s-a întâlnit cu ziariștii străini: Trebuie să dați cuvântul celor care nu au voce și să nu țină megafonul în fața celor care strigă cel mai puternic

  • 19 Mai 2019 11:11
Papa Francisc s-a întâlnit cu ziariștii străini: Trebuie să dați cuvântul celor care nu au voce și să nu țină megafonul în fața celor care strigă cel mai puternic

Cea mai mare virtute a ziariștilor este smerenia, libertatea și căutarea adevărului, a evidențiat Suveranul Pontiv la întâlnirea cu cei aproximativ 400 de membri ai Asociației corespondenților străini acreditați în Italia, care a avut loc sâmbătă, la Vatican.

În discursul său, rosit în limba italiană, Papa Francisc a subliniat că activitatea ziariștilor trebuie să fie condusă de căutarea adevărului pentru că numai astfel pot fi devotați față de atribuțiile lor, ceea ce este comunicarea.

Ziariștii trebuie să înlesnească construcția în locul distrugerii, întâlnirea oamenilor în loc de confruntarea lor, (...) trebuie să meargă pe calea păcii în loc să sădească ura. Ziariștii trebuie să dea cuvântul celor care nu au voce și să nu țină megafonul în fața celor care strigă cel mai puternic, a mai spus Suveranul Pontif.

"Ziaristul cu smerenie este un ziarist liber. Este liber față de influență, de prejudecăți și de aceea este și curajos, iar libertatea impune curaj!", a afirmat Papa Francisc, care a mai adăugat: Este nevoie de ziariști care sunt de partea victimelor, a celor care sunt persecutați, marginalizați și discriminați.

"Este nevoie de voi ca să ne ajutați să nu uităm de multiplele manifestări ale suferinței care de multe ori nu se află în fața reflectoarelor sau care după o atenție acordată la început se pierd în umbra indiferenței". 

Ca exemplu a informațiilor uitate Papa Francisc a amintit de situația minorității rohingya din Myanmar.

"Biserica Catolică poartă respect față de ziariști, chiar și atunci, când voi puneți degetul pe rană în cadrul bisericii". Cu această remarcă, Suveranul Pontif s-a referit la informațiile difuzate cu privire la abuzurile sexuale comise de unii mebri ai Bisericii.

De menționat că Asociația corespondenților străini acreditați în Italia, cu sediul la Roma, a fost înființată în 1912, iar azi are peste 400 de membri, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău