Papa Francisc, prima apariție publică după externarea din spital

  • 18 Iunie 2023 19:59
Papa Francisc, prima apariție publică după externarea din spital

La prima sa apariție publică pentru rugăciunea „Îngerul Domnului”, Papa Francisc a condamnat duminică "atacul brutal" asupra unei școli din Uganda, ținta unui raid jihadist soldat cu cel puțin 41 de morți, majoritatea elevi, relatează AFP, citată de News.ro.

„Mă rog pentru tinerii elevi care sunt victimele atacului brutal asupra unei școli din vestul Ugandei", o țară cu majoritate creștină, le-a spus Papa pelerinilor aflați în Piața Sfântul Petru din Vatican, în timpul rugăciunii de duminică. "Această luptă, acest război este peste tot. Să ne rugăm pentru pace", a îndemnat el.

Masacrul a avut loc vineri seara la școala Lhubiriha din Mpondwe, în apropiere de granița cu Republica Democrată Congo. Oficiali ai armatei și poliției ugandeze au dat vina pe membri ai Forțelor Democratice Aliate (ADF), o miliție islamistă care a jurat credință grupării Stat Islamic. Atacul asupra acestui liceu este cel mai sângeros din Uganda de la dublul atentat cu bombă de la Kampala din 2010, soldat cu 76 de morți într-un raid revendicat de gruparea islamistă Shebab, cu sediul în Somalia. Papa Francisc a condus, duminică, rugăciunea ”Îngerul Domnului”, prima după recenta operație de hernie abdominală suferită.

Sfântul părinte a fost externat vineri din spital, după o internare de zece zile. Medicul chirurg care l-a operat de două ori pe Papa Francisc, profesorul Sergio Alfieri, a acordat un interviu Vatican Media. ”Nu sunt îngrijorat pentru sănătatea sa. Inima și analizele sângelui i-ar face invidioși pe mulți oameni de 50 de ani”, a spus medicul Alfieri.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău