Papa Francisc, mediator în Venezuela numai dacă i se va solicita acest lucru de către ambele părți angrenate în criza politică

  • 06 Februarie 2019 10:04
Papa Francisc, mediator în Venezuela numai dacă i se va solicita acest lucru de către ambele părți angrenate în criza politică

Papa Francisc a declarat că este deschis ideii de a juca un rol de mediator în Venezuela numai dacă i se va solicita acest lucru de către ambele părți angrenate în criza politică, relatează dpa.

Luni, președintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că i-a scris papei, invitându-l să faciliteze dialogul între el și opoziție.

Președintele Adunării Naționale, Juan Guaido - pe care SUA, mai multe națiuni europene și puteri sud-americane l-au recunoscut drept președinte interimar - a refuzat negocierile cu Maduro, cerându-i în schimb să renunțe la putere.

Săptămâna trecută, papa a refuzat să-i țină partea lui Maduro sau lui Guaido, afirmând că el susține "întregul popor venezuelean" și exprimând preocupări privind riscul de "vărsare de sânge".

Papa Francisc este primul Suveran Pontif care provine din America latină, notează Agerpres.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău