Papa Francisc marchează împlinirea vârstei de 87 de ani

  • 17 Decembrie 2023 14:35
Papa Francisc marchează împlinirea vârstei de 87 de ani

Papa Francisc a împlinit duminică 87 de ani, marcând acest eveniment alături de aproximativ 200 de familii în cadrul petrecerii anuale ocazionate de ziua sa de naștere, organizată la Vatican de Dispensarul de Pediatrie Santa Marta, ce oferă sprijin mamelor și copiilor aflați în dificultate, relatează Agerpres.

Conform tradiției stabilite încă de la prima aniversare de la Vatican a zilei de naștere a papei Francisc, în 2013, evenimentul festiv a inclus momente artistice susținute de copii și un scurt spectacol de circ urmat de o gustare și de servirea unui tort, înainte de rugăciunea și binecuvântarea Angelus.

"Vă transmit, în numele meu și al tuturor italienilor, cele mai sincere și afectuoase urări pentru bunăstarea voastră și continuarea fructuoasă a Magisteriului", a declarat președintele Italiei, Sergio Mattarella, în mesajul său adresat papei.

"Într-o lume în care, din nefericire, noi rivalități se adaugă conflictelor niciodată latente, activitatea voastră pastorală neîncetată continuă să le reamintească tuturor necesitatea de a clădi soluții care să restabilească pacea, punând persoana - cu demnitatea sa inalienabilă - în centrul acțiunii comunității internaționale", a adăugat șeful statului.

Papa Francisc a primit, de asemenea, urări ocazionate de ziua sa de naștere din partea premierului Giorgia Meloni, ai reprezentanților Senatului și Camerei Deputaților, vicepremierului și ministrului de Externe, Antonio Tajani, președinției Conferinței Episcopale Italiene și Episcopiei Romei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău