Papa Francisc le transmite irakienilor că îi va vizita ca ''pelerin al păcii''

  • 04 Martie 2021 14:32
Papa Francisc le transmite irakienilor că îi va vizita ca ''pelerin al păcii''

Vaticanul a difuzat joi un mesaj video al Papei Francisc către irakieni, în ajunul vizitei suveranului pontif în Irak, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Vin ca un pelerin (...) pentru a-l ruga pe Domnul să dea iertare și împăcare după ani de război și terorism (...) și vin printre voi ca un pelerin al păcii", spune Papa. "În sfârșit voi fi în curând la voi. Doresc atât de mult să vă cunosc, să vă văd chipurile, să vă vizitez țara, leagăn de cultură antic și extraordinar".

Capul Bisericii Catolice insistă și asupra "dorinței de a ne ruga împreună (...) cu frații și surorile din alte tradiții religioase", considerând poporul irakian "o familie unică de musulmani, evrei și creștini".

"Aveți încă în ochi imaginile caselor distruse și ale bisericilor profanate, iar în inimi, rănile provocate de legăturile rupte și casele părăsite", li se adresează el direct creștinilor rămași Irak, cărora le reamintește de "mulții, prea mulții martiri pe care i-ați cunoscut".

Papa Francisc este așteptat vineri la Bagdad, iar duminică la Erbil, în Kurdistanul irakian, unde va oficia o slujbă pe un stadion.

Probabil că suveranul pontif va face majoritatea deplasărilor în Irak cu un autovehicul blindat, apreciază AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău