Papa Francisc ar putea vizita Coreea de Nord. Ar fi prima vizită a unui papă în țara condusă de Kim Jong Un

  • 08 Iulie 2021 19:30
Papa Francisc ar putea vizita Coreea de Nord. Ar fi prima vizită a unui papă în țara condusă de Kim Jong Un

Șeful serviciului de informații sud-coreean a declarat că lucrează la o posibilă vizită a Papei Francisc în Coreea de Nord, informează o agenție de știri catolică asociată cu Vaticanul, potrivit Reuters.

O astfel de vizită ar fi prima a unui papă în acest stat izolat, care nu le permite preoților să locuiască permanent pe teritoriul său. Există puține informații despre numărul catolicilor din Coreea de Nord sau despre modul în care aceștia își practică credința.

Fides, agenția oficială de știri a misiunilor pontificale, a relatat că Park Jie-won a făcut acest anunț luni, la o slujbă din Mokpo, în Coreea de Sud.

Fides informează că Park Jie-won le-a spus participanților la slujbă că se va întâlni cu arhiepiscopul din Gwangju, Kim Hee-jung, și cu ambasadorul Vaticanului în Coreea de Sud, arhiepiscopul Alfred Xuereb, pentru a discuta despre o posibilă vizită papală la Phenian.

Park Jie-won este directorul Serviciului Național de Informații (NIS), principala agenție de intelligence din Coreea de Sud.

Joi, o persoană care a răspuns la telefon la biserica unde Park Jie-won a participat la slujbă a confirmat prezența sa, dar nu și comentariile vehiculate.

NIS nu a confirmat public până acum afirmațiile lui Park.

În 2018, președintele sud-coreean Moon Jae-in a transmis verbal o invitație din partea liderului nord-coreean Kim Jong Un către Papa Francisc. Kim și Moon se întâlniseră cu o lună mai devreme.

Oficiali ai Vaticanului au declarat după aceea că o invitație oficială în Coreea de Nord ar fi luată în considerare. Nu se știe dacă vreo invitație oficială a fost trimisă de atunci.

Ei au spus că Suveranul Pontif, care a făcut multe apeluri la o apropiere între cele două Corei, ar lua în considerare o astfel de călătorie în anumite condiții dacă ar putea contribui la cauza păcii.

Papa se reface în prezent după o operație la colon într-un spital din Roma. El urmează să efectueze vizite în Slovacia și Ungaria în luna septembrie. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a spus că aceasta este singura călătorie a Suveranului Pontif care este pe agendă în prezent.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău