Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate deținuților din două penitenciare în timpul caniculei din Roma

  • 08 Septembrie 2021 13:13
Papa Francisc a trimis 15.000 de înghețate deținuților din două penitenciare în timpul caniculei din Roma

Papa Francisc a trimis în această vară, una dintre cele mai caniculare înregistrate în Italia, 15.000 de înghețate deținuților încarcerați în cele două penitenciare din Roma, a anunțat Vaticanul, citat de Reuters, citat de AGERPRES.

Conform unui comunicat emis marți de Biroul Sfântului Scaun pentru acțiuni caritabile, înghețatele au fost trimise în cele două penitenciare din Roma - Regina Coeli, o clădire mai veche, situată pe râul Tibru, în centrul orașului, și închisoarea modernă Rebibbia, construită la periferia capitalei italiene.

Cele 15.000 de înghețate au fost livrate în numele suveranului pontif de cardinalul polonez Konrad Krajewski, care este cunoscut drept ''elemozinarul papei'' - cel care împarte pomeni în beneficiul persoanelor sărace sau aflate în situații dificile.

Krajewski, care la vârsta de 57 de ani este unul dintre cei mai tineri cardinali catolici, a înființat de asemenea, din ordinul suveranului pontif, în 2013, mai multe unități pentru asistență medicală și pentru igiena personală destinate rezidenților fără adăpost, în apropiere de Vatican.

Vara din acest an a fost una dintre cele mai călduroase înregistrate în Italia. În Sicilia au fost 49 de grade Celsius în luna august, considerată cea mai ridicată temperatură consemnată vreodată în Europa de către meteorologi.

Biroul cardinalului Krajewski a trimis, de asemenea, pe perioada verii, un computer tomograf (CT) în valoare de 600.000 de dolari la un spital din Madagascar și fonduri de aproximativ 2 milioane de euro pentru modernizarea unităților medicale din trei țări africane, care nu au fost specificate în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău