Papa Francisc a introdus reduceri și pedepse alternative în Codul Penal al Vaticanului

  • 16 Februarie 2021 20:30
Papa Francisc a introdus reduceri și pedepse alternative în Codul Penal al Vaticanului

Papa Francisc a emis marți un document prin care introduce în sistemul juridic de la Vatican posiblitatea de reducere a pedepselor pentru bună purtare și pedepse alternative, precum munca în folosul comunității pentru cei condamnați, relatează EFE.

Papa Francisc, mereu angajat cu situația celor condamnați la închisoare și cu reinserția lor în societate, a decis să dea un exemplu prin acest document pontifical - "motu proprio" - care include schimbări în Codul penal al Vaticanului.

Potrivit papei, aceste schimbări erau necesare pentru "a continua procesul de actualizare în raport cu schimbarea vremurilor".

Noile articole ale codului penal prevăd "o reducere a pedepsei cu între 45 și 120 de zile pentru fiecare an de închisoare ispășit", în cazul în care condamnatul "s-a comportat bine și "a dat dovadă de pocăință și a participat la un program de tratament și reintegrare".

Sunt de asemenea prevăzute pedepse alternative precum munca în folosul comunității, ce include activități de utilitate publică, muncă voluntară și de importanță socială.

Astfel de pedepse nu erau până acum incluse în sistemul juridic al statului Vatican.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău