Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie în afara Vaticanului, în prezența unor deținuți și refugiați

  • 11 Aprilie 2021 17:45
Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie în afara Vaticanului, în prezența unor deținuți și refugiați

Papa Francisc a celebrat duminică Sfânta Liturghie în biserica "Santo Spirito in Sassia", în afara Vaticanului, nu departe de Piața Sf. Petru, unde a fost însoțit de mai mulți deținuți, refugiați și un grup de asistenți medicali, cu ocazia sărbătorii Milostivirii Divine.

Slujba s-a derulat în fața unei adunări reduse, de aproximativ 80 de persoane, din cauza restricțiilor legate de pandemia provocată de coronavirus. Anul trecut, cu ocazia acestei sărbători instituite în 2000 de Papa Ioan Paul al II-lea, Francisc a celebrat o mesă fără credincioși , amintește AFP.

Anul acesta, au fost prezenți deținuți din două închisori din Roma, precum și de la un centru de detenție pentru tineri, refugiați din Siria, Nigeria și Egipt, precum și asistente medicale dintr-un spital din apropiere, inclusiv călugărițe.

În omilia sa, liderul spiritual al celor 1,3 miliarde de catolici din lume a subliniat importanța pentru creștini de a nu rămâne indiferenți față de cei din jur.

"Soră și frate, vrei o dovadă că Dumnezeu a atins viața ta? Vezi dacă te apleci asupra rănilor celorlalți'', a spus papa, citat de Vatican News. ''Să nu rămânem indiferenți. Să nu trăim o credință pe jumătate, care primește și nu dă, care primește darul dar nu se face dar. Am fost milostiviți: să devenim milostivi'', a adăugat el.

Papa în vârstă de 84 de ani, care a fost vaccinat împotriva COVID-19 înainte de călătoria sa în Irak la începutul lunii martie, nu a purtat mască de protecție în timpul slujbei, la fel ca și cei care au citit din Biblie. Toate celelalte persoane din biserică, inclusiv copiii din cor și alți preoți, aveau fața acoperită cu mască.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău