Papa Francisc - Omul Anului 2013 la Radio România Internațional

  • 02 Ianuarie 2014 10:08
Papa Francisc - Omul Anului 2013 la Radio România Internațional

Papa Francisc, care a marcat profund, într-un timp extrem de scurt, scena internațională, a fost desemnat “Omul Anului 2013 la Radio România Internațional”.

“El demonstrează modestie umană, toleranță și comportament democratic. (…) Comportamentul Papei oferă un bun exemplu pentru cel puțin un miliard de credincioși, dar și pentru toti creștinii (și nu numai)”, argumenta ascultătorul Ihor Kanevski, din Ucraina, desemnarea Papei ca “Omul Anului 2013 la RRI”, în cadrul tradiționalei anchete de opinie lansate printre ascultătorii și utilizatorii săi de Internet din lume de Radio România Internațional, postul pentru străinătate al Societății Române de Radiodifuziune.

Printre cei pe care au primit cele mai numeroase nominalizări s-au aflat marele om politic Nelson Mandela, plecat recent dintre noi, Edward Snowden, specialistul american în computere care a dezvăluit documente secrete ale NSA, provocând un scandal diplomatic având în centru SUA și spionarea aliaților lor, tânăra militantă pakistaneză pentru drepturile omului Malala Yousafzai, dar și protestatarii ucraineni din Piața Independenței din Kiev, care luptă pentru apropierea Ucrainei de U.E.

Au mai primit, între alții, nominalizări din partea ascultătorilor și utilizatorilor Internet ai RRI fostul Papă Papa Benedict al XVI-lea, președintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel, jurnalistul și activistul politic radical rus Boris Stomakhin, Prințul George (fiul Prințului William al Marii Britanii și al Ducesei de Cambridge), Laura Marie, cantautoare din San Antonio, Texas, nominalizată pentru mesajul cântecelor sale, sau echipa poloneză care a realizat în martie 2013 prima ascensiune pe timp de iarnă a Vârfului Broad Peak (8.051 metri) din Himalaya, din păcate cu prețul vieții a doi dintre alpiniști.

Tot ca personaj colectiv au primit nominalizări radioul, ca mijloc de comunicare în masă, dar și și oamenii obișnuiți, cei din viața reală, anonimi, care nu vor laude și nu cer recompense, după cum argumenta ascultătoarea americană a RRI Roberta Selesky.

RRI emite programe în limba română, dialectul aromân și 10 limbi străine prin Internet (www.rri.ro), via satelit și pe unde scurte analogic și digital. Unele programe RRI pot fi recepționate pe telefonul mobil în SUA, prin rețele de cablu și la posturi de radio partenere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău