Papa Francisc: „Hristos e din nou răstignit în refugiații care fug de bombe cu copii în brațe, în soldații trimiși să-și ucidă frații”

  • 10 Aprilie 2022 14:29
Papa Francisc: „Hristos e din nou răstignit în refugiații care fug de bombe cu copii în brațe, în soldații trimiși să-și ucidă frații”

Papa Francisc a denunțat duminică ''nebunia războiului'' într-o ''lume violentă și rănită'', în timpul omiliei sale în Duminica Floriilor în care mii de credincioși romano-catolici au revenit în Piața Sfântul Petru după pandemie.

Suveranul pontif argentinian a deplâns utilizarea violenței, amintind de martiriul lui Iisus din Nazaret: "Când se recurge la violență, nu mai știm nimic despre Dumnezeu, care este Tatăl, și nici despre ceilalți, care sunt frați", a avertizat el, scrie digi24.ro.

''Uităm de ce ne aflăm pe lume și comitem cruzimi absurde. O vedem în nebunia războiului, unde Hristos este din nou răstignit", a denunțat el, citat de Agerpres. Și a continuat: "El este răstignit în refugiații care fug de bombe cu copii în brațe. El este răstignit în bătrânii care sunt abandonați la moarte, în tinerii lipsiți de viitor, în soldații trimiși să-și ucidă frații".

În omilia sa, Francisc nu a făcut o aluzie explicită la războiul din Ucraina, așa cum a făcut cu insistență de la începutul invaziei, la 24 februarie, dar și-a arătat din nou preocuparea pentru o lume "rănită" de conflict.

Și a precizat că aceasta va fi tema centrală a acestei Săptămâni Sfinte. "Încurajez să mergem spre Paști cu iertarea lui. Pentru că Hristos mijlocește continuu în fața Tatălui pentru noi și, privind lumea noastră violentă și rănită, nu obosește să repete: 'Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac' ", a conchis el.

Ritualul Duminicii Floriilor, care comemorează intrarea lui Iisus în Ierusalim și deschide Săptămâna Sfântă, este unul dintre cele mai iubite de credincioși și a început cu procesiunea ramurilor în Piața Sfântul Petru de la Vatican în fața a mii de oameni, ceea ce nu s-a mai întâmplat din 2019 din cauza pandemiei.

Francisc, care suferă de o problemă la genunchi care îl face să meargă cu dificultate, a binecuvântat ramurile de pe un altar aflat la ușa bazilicii și nu de pe obeliscul din centrul pieței, ca în anii precedenți, și nici nu a continuat procesiunea cu credincioșii și clerul.

De fapt, și-a citit omilia stând așezat și nici măcar nu a fost văzut mergând, ci a fost dus cu mașina direct la altarul care fusese amenajat la poalele bazilicii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău