Pandemia de coronavirus. Emmanuel Macron anunță că pregătește „o inițiativă importantă” împreună cu Donald Trump

  • 27 Martie 2020 08:54
Pandemia de coronavirus. Emmanuel Macron anunță că pregătește „o inițiativă importantă” împreună cu Donald Trump

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat în noaptea de joi spre vineri că pregătește împreună cu președintele american Donald Trump și cu alte țări o „inițiativă nouă majoră” în contextul pandemiei COVID-19, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Am avut o foarte bună discuție cu DonaldTrump. Confruntați cu criza COVID-19, împreună cu alte țări, pregătim pentru zilele următoare o nouă inițiativă importantă”, a scris pe Twitter șeful statului francez, fără a oferi detalii suplimentare.

La rândul ei, Casa Albă a informat că cei doi lideri au discutat și au convenit asupra importanței unei cooperări strânse prin intermediul G7, G20 și P5 (cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU) pentru a ajuta organizațiile multilaterale, în special Organizația Mondială a Sănătății, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială, să elimine rapid pandemia și să-i reducă la minimum impactul economic.

SUA și Franța se numără printre țările cele mai afectate de pandemia COVID-19.

Noul coronavirus a ucis deja peste 24.000 de oameni în întreaga lume, dintre care două treimi în Europa, unde până joi seară fuseseră diagnosticate în jur de 275.000 de cazuri. Franța are peste 29.000 de cazuri și aproape 1.700 de morți.

La rândul lor, Statele Unite au devenit cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, depășind China ca număr de îmbolnăviri: sunt peste 85.400 de cazuri diagnosticate și aproape 1.300 de morți.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău