Până la sfârșitul anului de studii, vor fi organizate olimpiade republicane la 22 de discipline școlare

  • 26 Ianuarie 13:16
Până la sfârșitul anului de studii, vor fi organizate olimpiade republicane la 22 de discipline școlare

Până la sfârșitul anului curent de studii, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) va organiza olimpiade republicane la 22 de discipline școlare. La competiții vor participa elevii claselor a VII-a - a XII-a, câștigători ai etapelor raionale/municipale/zonale ale olimpiadelor școlare, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, olimpiadele raionale/municipale/zonale în baza testelor unice vor avea loc în perioada 3 februarie – 13 aprilie, în timp ce olimpiadele și concursurile republicane se vor desfășura în perioada 16 februarie – 27 mai. Organizarea viitoarelor concursuri și olimpiade a fost discutată în cadrul unei ședințe online desfășurată de ANCE cu reprezentanții Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului.

Directoarea ANCE, Lilia Ivanov, a reiterat necesitatea respectării de către toți participanții și factorii de decizie, a actelor normative, a regulamentelor și a instrucțiunilor specifice, în scopul organizării corecte a olimpiadelor, la fiecare etapă de desfășurare. 

În anul 2023, loturile olimpice naționale au obținut 52 de premii, dintre care șase medalii de argint, 25 de bronz, 18 mențiuni de onoare, un loc IV la proba pe echipe și două premii speciale în concursul de știință și inginerie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău