Pakistanul și Afganistanul accelerează comerțul prin prelungirea programului de operare a unui punct de trecere a frontierei

  • 18 Septembrie 2019 18:31
Pakistanul și Afganistanul accelerează comerțul prin prelungirea programului de operare a unui punct de trecere a frontierei

Un punct major de trecere a frontierei între Pakistan și Afganistan și-a prelungit programul de funcționare de la 12 la 24 de ore pe zi, în efortul de accelerare a comerțului între cele două țări, transmite Euronews, citat de rador.

Premierul pakistanez, Imran Khan, a inaugurat miercuri începerea noului program de operare a vămii Torkham, la câteva zile după ce Islamabadul l-a convocat pe un diplomat afgan pentru a-i pune întrebări cu privire la un incident recent în care militanții afgani au deschis focul asupra trupelor pakistaneze de la graniță, atacul soldându-se cu moartea a patru militari pakistanezi.

"Chiar în momentul în care s-a deschis punctul de trecere a frontierei, comerțul a crescut cu 50%. Sperăm că această decizie va aduce prosperitate în întreaga regiune", a declarat premierul Khan.

Comerțul între Pakistan și Afganistan se ridica în 2016 la 1,5 miliarde de dolari, 80% reprezentând numai transporturi pakistaneze, relevă baza comună de date a Băncii Mondiale, ONU și Organizația Mondială a Comerțului. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău