Pakistan: Cel puțin 13 persoane au decedat în urma ploilor torențiale și inundațiilor

  • 09 August 2020 13:14
Pakistan: Cel puțin 13 persoane au decedat în urma ploilor torențiale și inundațiilor

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața în urma ploilor torențiale și inundațiilor care au provocat haos în mai multe regiuni din Pakistan, au precizat duminică autoritățile, potrivit DPA, prelut de AGERPRES.

Ploile persistente au inundat zeci de sate din provincia Sindh (sud) și Balochsitan (sud-vest) în ultimele trei zile.

Cel puțin șapte persoane și-au pierdut viața în Karachi, cel mai populat oraș din țară. De asemenea, șase persoane au decedat în Balochistan în ultimele 24 de ore, potrivit autorităților.

Sute de persoane din ambele provincii au fost nevoite să-și evacueze locuințele din cauza inundațiilor. Echipele de salvatori au transportat rezidenții către locuri mai sigure.

Potrivit reprezentanților Armatei, militarii au salvat peste 100 de persoane din districtul Dadu, în Sindh.

''Peste 12 persoane sunt încă date dispărute în Balochistan'', potrivit lui Younus Aziz Mengal, purtător de cuvânt pentru autoritatea regională responsabilă de managementul dezastrelor.

Acesta a precizat că inundațiile au avariat poduri și autostrăzi, izolând Gawadar, oraș-port situat la Marea Arabiei.

Biroul meteorologic din Pakistan a prognozat o creștere cu 20% mai mare de precipitații și inundații urbane în timpul sezonului musonic de anul acesta și le-a cerut autorităților să ia măsuri de precauție.

Viituri, eroziunea solului, averse, secetă și smog cauzat de calitatea scăzută a aerului au fost fenomene frecvente în Pakistan în ultimii ani.

Experții în climă susțin că unul dintre factori ar fi impactul încălzirii globale, dar și proximitatea acestei țări cu țări puternic industrializate precum China și India.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău