Pacificatorii Armatei Naționale – la datorie în misiunea KFOR din Kosovo

  • 24 Septembrie 2018 11:25
Pacificatorii Armatei Naționale – la datorie în misiunea KFOR din Kosovo

Militarii Armatei Naționale, aflați în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, execută misiuni specifice teatrului de operații.  Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, ostașii moldoveni asigură paza și protecția Mănăstirii  de la Decane, monument istoric inclus în Lista Patrimoniului Cultural Mondial al UNESCO.

Ofițerii și subofițerii moldoveni execută, de asemenea, patrulări combinate – pe mașini și pe jos – în aria de responsabilitate a Grupării de Forțe Multinaționale Vest (MNBG-W), dislocată în baza italiană „Camp Vilaggio” din localitatea Pech, precum și misiuni la posturile de observare ale bazei.

Totodată, echipa de geniști din cadrul contingentului KFOR-9 participă la misiuni de cercetare, identificare, marcare și neutralizare a obiectelor explozive neexplodate în regiune și cercetare a zonelor de aterizare a elicopterelor. Până în prezent, geniștii moldoveni au nimicit circa 90 de muniții de geniu cu termen expirat și 19 obiecte explozive.

Contingentul KFOR-9 a fost detașat în Kosovo în luna iunie și este format din 41 de militari, dintre care 33 de infanteriști, șapte geniști și un ofițer de stat major.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău