Pacientul nr. 1 al Italiei s-a vindecat. Ce povestește bărbatul care și-a infectat apropiații, inclusiv tatăl, care a decedat

  • 24 Martie 2020 10:12
Pacientul nr. 1 al Italiei s-a vindecat. Ce povestește bărbatul care și-a infectat apropiații, inclusiv tatăl, care a decedat

Pacientul numărul 1 la Italiei s-a vindecat și a fost externat. În vârstă de 38 de ani, el a vorbit cu jurnaliștii despre experiența prin care a trecut și le-a cerut tuturor să stea acasă, pentru a evita transmiterea virusului. Diagnosticat la 21 februarie, el și-a infectat soția gravidă și alți apropiați, printre care și pe tatăl său. Acesta din urmă a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, scrie Digi24.

„Îmi aduc aminte internarea în spitalul din Codogno, mi s-a spus că pentru 18 zile am fost la terapie intensivă, apoi am fost transferat în salonul de boli infecțioase, unde am început din nou să am contact cu lumea reală și să fac un lucru simplu, dar frumos: să respir. Din această experiență a mea oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să stea în casă, prevenția este indispensabilă pentru a nu răspândi infecția. Asta poate însemna inclusiv îndepărtarea de persoanele apropiate, de prieteni. Pentru că nu știm cine poate fi contagios. Eu am fost foarte norocos, pentru că am putut fi tratat. Acum s-ar putea să nu fie suficienți medici, personal sau mijloace ca să-ți salveze viața. Din această boală te poți vindeca! (Eu și familia mea, n.red.) vrem să uităm această experiență urâtă și să ne întoarcem la normalitate”, a declarat Mattia.

Autoritățile din Italia au anunțat luni seara că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 601 decese din cauza Covid-19, ceea ce reprezintă o scădere a numărului de morți în raport cu bilanțul de duminică, când, la fel, se înregistrase o ușoară ameliorare comparativ cu ziua precedentă (651).

În total, 63.927 de persoane au luat coronavirusul în Italia, unde se înregistrează cea mai mare rată de contagiune din lume: 1.057 de cazuri la un milion de locuitori.

 

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău