Pachetul majoritar de acțiuni al Moldindconbank, achiziționat de investitorul din Bulgaria

  • 18 Martie 2019 11:58
Pachetul majoritar de acțiuni al Moldindconbank, achiziționat de investitorul din Bulgaria

Pachetul majoritar de acțiuni al băncii comerciale Moldindconbank a fost a achiziționat de compania „Doverie-Invest” S.A. din Bulgaria, care a obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei, anunță Agenția Proprietății Publice.

Potrivit unui comunicat al instituției, 63,89% dintre acțiunile băncii au fost achiziționate astăzi, 18 martie curent, în cadrul licitației cu strigare desfășurate pe piața reglementată a Bursei de Valori. Valoarea totală a pachetului de acțiuni este de peste 764, 048 milioane de lei, prețul unei acțiuni fiind de 240,74 lei per acțiune, în creștere cu 1,2 lei față de cel din momentul achiziției

„Conform regulilor pieței reglementate privind organizarea și efectuarea tranzacțiilor cu pachetele unice de valori mobiliare pe piața reglementată a Bursei de Valori, tranzacția dată va fi finalizată la data de 22 martie curent”, precizează Agenția. 

Menționăm că Guvernul a semnat, pe 13 februarie, un pre-contract cu compania ”Doverie–Invest” S.A. cu privire la vânzarea acțiunilor, însă la licitația cu strigare sunt în drept să participe și alți potențiali cumpărători, iar câștigătorul a fost determinat exclusiv în baza prețului oferit pentru acțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău