Péter Szijjártó, la Chișinău: Am încheiat un acord să formăm 50 de funcționari publici din Republica Moldova, care vor avea o poziție cheie în negocierile pentru integrarea în UE

  • 06 Septembrie 11:24
Péter Szijjártó, la Chișinău: Am încheiat un acord să formăm 50 de funcționari publici din Republica Moldova, care vor avea o poziție cheie în negocierile pentru integrarea în UE

Ungaria sprijină ferm și necondiționat aderarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană, a declarat astăzi la Chișinău ministrul ungar al afacerilor externe și comerțului exterior, Péter Szijjártó la conferință de presă comună cu șeful diplomație moldovene Mihai Popșoi.

Péter Szijjártó a afirmat că în decursul președinției sale la  Consiliul Uniunii Europene, Ungaria va face ca extinderea Uniunii Europene să fie cât mai rapidă.

„Facem tot posibilul și oferim tot sprijinul în așa fel încât și Republica Moldova să poată adera cât mai rapid la UE. Procesul de aderare este un proces complex și sofisticat și cred că, în acest proces, experiența și profesionalismul au o valoare însemnată. De aceea, am încheiat un acord să formăm 50 de funcționari publici din Republica Moldova, care vor avea o poziție cheie în procesul de negociere și integrare în UE. Săptămâna viitoare sosesc primii 32 de funcționari publici din Republica Moldova”, a declarat ministrul maghiar de externe.

La rândul său, Mihai Popșoi a precizat că Ungaria a fost mereu de partea Republicii Moldova.

„Ne-am convins în fapte că Ungaria este un partener strategic al Republicii Moldova și sprijinul ferm al Ungariei îl vedem în deciziile Consiliului Uniunii Europene, l-am văzut și în momentul începerii negocierilor”, a spus Mihai Popșoi.

Péter Szijjártó va mai  avea întrevederi cu președinta Maia Sandu și cu ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba.

Miercuri la Chișinău a fost într-o vizită oficială premierul polonez, Donald Tusk, iar săptămâna viitoare sunt așteptați în Rep. Moldova șefii guvernelor din Luxemburg și Grecia. Potrivit unui comunicat al Guvernului, demnitarii  europeni vin la Chișinău pentru a sublinia susținerea pe calea de modernizare și integrare europeană a Rep. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Tue
19
Wed
17
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău