Banca Mondială spune că reforma judecătorească din Rep.Moldova este ineficientă

  • 05 Iunie 2019 15:01
Banca Mondială spune că reforma judecătorească din Rep.Moldova este ineficientă

Reforma judecătorească ce a prevăzut reducerea numărului de instanțe de la 48 la 15 s-a dovedit a fi ineficientă și a creat o infrastructură aglomerată, arată un raport al Băncii Mondiale, citat de portalul Anticorupție.md.

Instanțele judecătorești sunt aglomerate și lipsesc săli de ședințe, ceea ce generează suspiciuni legate de eficiență, transparență, integritate și responsabilitate. Lipsa semnalizării clare, a lifturilor, a cantinelor și a toaletelor, precum și deficiențele de acces are drept consecință o informare mai proastă a utilizatorilor care din această cauză nu sunt tratați bine,  se arată în același document.

Deși anterior UE avea planuri pentru finanțarea construcției a trei judecătorii, cifrată la aproximativ 15 milioane de euro, evoluțiile recente din Rep. Moldova au pus în regim de așteptare sprijinul respectiv.

În același timp, guvernele din ultimii ani au subestimat considerabil timpul și costurile necesare pentru proiectarea și construcția noilor clădiri pentru judecătorii, se mai arată în raportul Băncii Mondiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău