Ouă infestate cu Salmonella, depistate de către ANSA într-un supermarket din sectorul Ciocana

  • 01 Martie 2023 15:48
Ouă infestate cu Salmonella, depistate de către ANSA într-un supermarket din sectorul Ciocana

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), informează că urmare a controlului inopinat desfășurat la operatorul din domeniul alimentar din cadrul mun.Chișinău: Î.C.S. VISTARCOM S.R.L (GREEN HILLS Supermarket) sec.Ciocana, str. Alecu Russo, 28, s-a constatat încălcarea gravă a cerințelor sanitar veterinare privind plasarea pe piață cu vânzarea directă către consumatori a ouălor de categoria B (obținute de la găinile ouătoare pozitive la Salmonella Enteritidis și S.Typhimurium), anunță instituția.

Recomandare: Persoanele care au achiziționat oua marcate cu categoria B sunt rugate să se abțină de a le consuma și imediat să informeze ANSA (tel: 022-26-46-43; mobil/viber: 067675544 sau adresa electronică: [email protected])
 
Totodată, ANSA atenționează toate unitățile de comerț că respectarea cerințelor în domeniul siguranța alimentelor le aparține. Nerespectarea cerințelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor poate afecta în mod direct sănătatea consumatorilor.
 
Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare și de materiale care vin în contact cu produsele alimentare periculoase și/sau neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar vor fi trași la răspundere în conformitate cu cadrul legal în vigoare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
28,24
Câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:3,09 m/s
Tue
23
Wed
25
Thu
26
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău